Chi Neng Qigong

Een chinese bewegingsleer. De naam betekent: Een oefenmethode om je wijsheid en je vermogens te ontwikkelen. De eenvoudige oefeningen stimuleren de doorstroom van Qi (levensenergie) en maken je lichaam ontspannen en krachtig. Door te oefenen worden de volgende zaken bereikt:

 • Verbetering van de concentratie
 • Verbetering van de conditie
 • Verbetering van de weerstand
 • Het zelf herstellend vermogen wordt geactiveerd

Het effect van Chi Neng Qigong heeft gevolgen voor lichaam en geest. Door het oefenen opent men de meridianen (energiebanen), waardoor de Qi vrij kan doorstromen. Dit zorgt o.a. voor een balans tussen lichaam en geest.

Door deze effecten wordt deze bewegingsleer ook wel een helende oefenmethode genoemd.

Deze oefenmethode is geschikt voor jong en oud, je hoeft geen soepel, lenig lichaam te hebben of over een bepaalde conditie te beschikken. De oefeningen kunnen zowel zittend als staand worden uitgevoerd.

Wat zeggen de cursisten:

 • Ik voel meer rust en daardoor meer energie
 • Ik voel meer vrede, ik kan mijn gedachten loslaten
 • Mijn lichaam en geest worden sterker en ik ervaar meer energie
 • Ik ervaar meer rust in mijn lijf en kan me beter concentreren
 • Ik kan de activiteit in mijn hoofd loslaten, waardoor ik meer energie ervaar
 • Ik kan me beter concentreren en ervaar een subtiele energie
 • Ik kom tot rust, tot mezelf
 • Ik voel de levenskracht door me stromen en kom dieper in het nu
 • Ik voelde me zwak en nu ben ik sterk

De helende kracht van Qi

Qi is energie en hoe meer energie er in het lichaam kan stromen hoe vitaler we ons voelen. Vergelijk het met het elektriciteitsnetwerk. Leidingen maken het mogelijk dat de energie getransporteerd wordt, daar waar nodig. Zo is het ook in het lichaam, waar de leidingen meridianen of energie banen worden genoemd. Door het uitvoeren van oefeningen openen de meridianen en gaat de energie stromen. Daarnaast wordt er verse energie uit de omgeving aangetrokken en wordt de interne energie ververst.

Hoe meer energie door de meridianen kan stromen hoe meer we ons in balans voelen. Ook worden beetje bij beetje blokkades verwijderd en wordt het lichaam steeds gezonder. Hoe verfijnder de Qi wordt, hoe meer de energie wordt ervaren als licht. Alsof je op de lichtknop drukt en het licht aangaat. Dit licht werkt helend en werkt diep door in de lichaamscellen.

Lessen Chi Neng Qigong in Utrecht:

U kunt mailen of bellen voor de lesmogelijkheden.

Chi Neng Qigong Zeeland:

chi Neng Qigong Zeeland 2019

Regelmatig organiseer ik workshops en losse lessen Chi Neng Qigong in Burgh Haamstede. Lekker trainen en genieten van de natuur in een prachtige omgeving.

Voldoende tijd om in de middag naar het strand te gaan, een fietstocht te maken of lekker op een terras te zitten. Er is een grote ingerichte keuken met koffie en thee, waar je zelf je maaltijden kan verzorgen, of uit eten gaan in de vele restaurantjes of strandtenten. Bij mooi weer in de grote tuin een boek lezen of gebruik maken van het zwembad. Er is een grote zitruimte met loungebanken en een grote eettafel, een ruime boekenkast en talloze tijdschriften, tevens vele spelletjes aanwezig, om de avonden door te brengen.

Kijk voor data op www.huize-eigenwijze.nl

Locatie: Huize Eigenwijze, Vertonsweg 1 te Burgh Haamstede.
Verblijf is te reserveren bij Huize Eigenwijze, www.huize-eigenwijze.nl

Voor de lessen kun je je opgeven door te mailen of het contactformulier in te vullen.